Maximum aantal ontwikkeladviezen bereikt.

Minister-Koolmees-ontwikkeladviezen-maximum-bereikt-2020-geen-aanmelding-meer-voor-gratis-ontwikkeladvies

Aanmelden voor gratis ontwikkeladvies niet meer mogelijk

De kosteloze ontwikkeladviezen die het kabinet beschikbaar stelt via de regeling NL Leert Door voorzien in een grote behoefte. Veel sneller dan verwacht is het maximum aantal inschrijvingen bereikt. In de tijdsspanne van één maand hebben 22.000 mensen zich geregistreerd. Deze mensen zullen dit najaar een ontwikkeladviestraject gaan volgen. Hiermee is de grens bereikt van het aantal trajecten dat de overheid kan bekostigen.

Dat betekent dat er vanaf nu geen kosteloos ontwikkeladvies meer kan worden aangevraagd bij een loopbaanadviseur.

Minister Koolmees over het stoppen van de ontwikkeladviezen

Minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid Wouter Koolmees: “De vraag naar ontwikkeladviezen overtreft al onze verwachtingen. Het blijkt dat veel mensen het fijn vinden als iemand met hen meedenkt over hun mogelijkheden op de huidige, veranderende arbeidsmarkt. En ik ben blij dat we ruim 20.000 mensen die hulp kunnen bieden. Maar ik snap dat anderen misschien teleurgesteld zijn. Ik hoop dat zij via andere kanalen in aanraking kunnen komen met een adviestraject. Bovendien stelt het kabinet extra budget voor ontwikkeladviezen in 2021 beschikbaar.

Alternatieve vergoeding

Uiteraard kun je nog steeds professionele loopbaanondersteuning aanvragen. De kosten hiervoor komen dan voor eigen rekening. Psychopraktisch rekent hiervoor een aantrekkelijk tarief.

Maar er zijn ook nog diverse andere manieren om financiële ondersteuning krijgen bij een adviestraject van een loopbaanadviseur. Zo zijn er werkgevers en vakbonden die een dergelijk traject financieren. Ook O&O-fondsen, die verbonden zijn aan een bepaalde sector of branche, hebben hier vaak een regeling voor.

Vragen over ontwikkeladvies?

Voor al je vragen over alternatieve financiering. Over de kosten als je zelf het ontwikkeladvies betaald, of over alle andere vragen. Neem contact op met loopbaanprofessional Arjan Bentsink.

Bron: persbericht Ministerie Sociale Zaken 02-09 2020

Deel deze pagina...Share on Facebook
Facebook
Share on LinkedIn
Linkedin