Arjan Bentsink

Psycholoog Arjan Bentsink

Hallo, ik ben Arjan Bentsink, afgestudeerd Arbeids- en organisatie psycholoog (A&O psycholoog) en oprichter van Psychopraktisch. Mijn werk als psycholoog draait om nieuwsgierigheid en oprechte interesse in mensen. Waarschijnlijk ben je ook nieuwsgierig naar mij, ik vertel graag wat meer over mezelf.

Arjan Bentsink psycholoog Psychopraktisch Winterswijk

Ik ben woonachtig in Winterswijk in de mooie Achterhoek. Naast mijn werk als psycholoog, vind ik het belangrijk voldoende tijd door te brengen met mijn dierbaren. Naast een fijne wandeling, trek ik geregeld de hardloopschoenen aan voor een rondje door het prachtige buitengebied van Winterswijk, “lekker de kop los lopen”.

Als sinds ik een jochie was, maak ik muziek bij muziekvereniging Excelsior Winterswijk. Gestart op trompet, maar ik bespeel nu al weer vele jaren de bastuba en sousafoon. Van 2009 tot medio 2020 heb ik tevens de voorzittershamer mogen hanteren. In deze rol heb ik gezamenlijk mooie, ambitieuze plannen mogen realiseren, zoals een bestuurlijk beleidskader, het organiseren van een Zandsculpturenfestival (50.000 bezoekers, 150 vrijwilligers) en een concertreis met ruim 80 muzikanten naar China.

Leidinggeven in het bedrijfsleven

Na het behalen van mijn MTS-opleiding, heb ik mijn dienstplicht vervuld als leidinggevende. Sindsdien vormde het leidinggeven een rode draad in mijn loopbaan. Ik heb management/ leidinggevende functies vervuld bij diverse werkgevers in de technische/ industriële sector. Van “onervaren schoolverlater” leidinggeven aan een groep van 15 ervaren oude rotten, tot aansturing van complete productieafdelingen.

Carrière switch 

In mijn werk als leidinggevende, raakte ik er steeds meer van overtuigd dat organisatiedoelstellingen, in belangrijke mate bepaald worden door de individuele kwaliteit, inzet en samenwerking van de medewerkers. Vanuit deze ervaring, en de overtuiging hier verbetering in te kunnen brengen, ben ik gestart met de HBO-opleiding Personeel en Arbeid. In dat jaar kwam ik er al snel achter dat ik meer wilde. Aansluitend ben ik in deeltijd Arbeids- en Organisatiepsychologie gaan studeren aan de universiteit (OU).

Psychologie, praktisch toepassen

Na het behalen van mijn “universitaire Master/Drs titel”, wilde ik graag mijn opgedane kennis en inzichten op een praktische manier gaan inzetten. Hiervoor ben ik in 2009 gestart met mijn eigen psychologenpraktijk; Psychopraktisch.

Wetenschappelijke psychologische kennis is de basis voor mijn werk. En ik zie het als een grote, maar dankbare uitdaging om wetenschappelijke kennis, praktisch toe te passen. Goede psychologische begeleiding is voor mij psycho “logisch” en levert praktische resultaten, oplossingen en handvatten voor jou en je organisatie.

Psycholoog NIP en loopbaanprofessional NOLOC en ACT therapeut

Ik hecht groot belang aan de kwaliteit van mijn dienstverlening. Voortdurende ontwikkeling en toepassen van nieuwe werkwijzen- en inzichten vormen hiervan een belangrijk onderdeel. Ik ben lid/aangesloten bij- en werkt volgens de beroepscodes van het Nederlands Insitituut Psychologen (NIP), de beroepsvereniging voor Loopbaanprofessionals (NOLOC) en de internationale vereniging voor ACT-therapeuten ACBS.

Contact met Arjan Bentsink

Wil je meer weten of heb je een vraag over hoe ik jou kan helpen? Ik kom graag met je in contact.

Ik nodig je ook graag uit om meer te lezen over mijn dienstverlening zoals burn-out klachten, loopbaanvragen of organisatievraagstukken. Of lees de ervaringen van cliënten.