Assertiviteit en sociale onzekerheid

Assertiviteit en sociaal onzeker

Assertiviteit is het uiten van je gedachten, gevoelens en meningen. Op een directe, eerlijke en gepaste wijze. Je komt op voor je eigen belangen, op een manier die passend is bij de situatie, en die respectvol is naar jezelf en naar de ander. Assertief gedrag, effectief communiceren, is niet altijd vanzelfsprekend. Iedereen is wel eens onzeker en komt daardoor minder goed voor zichzelf op (sub-assertief). Of je gaat juist voor je eigen gelijk, zonder respect voor de ander (agressief). Maar voortdurende onzekerheid, minderwaardigheidsgevoelens en onvoldoende assertief gedrag kunnen problematisch en verstorend werken in het dagelijks leven en in werksituaties. En gelukkig is hier wat aan te doen.

Individuele maatwerk begeleiding

Assertiviteit en onderliggende onzekerheden zijn bekende en veel onderzochte psychologische constructen. Maar de wijze waarop ze hun invloed hebben, is voor iedereen anders. Daarom zijn mijn begeleidingstrajecten geen standaardprogramma’s/trainingen, maar individuele, maatwerk trajecten. Startend met een goede analyse, voldoende diepgang en gerichte aanpak, begeleid door een ervaren Arbeid & Organisatiepsycholoog. Hierdoor is de begeleiding effectief, is het effect blijvend, en kostentechnisch aantrekkelijk.

Resultaten

  • Zelfbewuster, zelfverzekerder (professioneel) gedrag
  • Meer persoonlijke kracht en geluk
  • Een positievere uitstraling
  • Beter grenzen kunnen aangeven, met respect voor de ander
  • Minder snel onredelijk of emotioneel worden
  • Vermindering van belemmerende overtuigingen

Assertief werken aan oorzaak en vaardigheden

De begeleiding van Psychopraktisch richt zich niet uitsluitend op het aanleren van nieuw gedrag. In tegenstelling tot veel assertiviteitstrainingen, is er ook noodzakelijke aandacht voor onderliggende en verklarende oorzaken. Hiervoor wordt gebruik gemaakt van psychologische testen. Deze geven inzicht in zelfbeeld, overtuigingen en (sociale)angsten. Deze worden middels cognitieve gedragstherapeutische interventies, verkend en van een andere betekenis voorzien.

Positief aan de slag met je assertiviteit?

Wil je meer weten over onzekerheid en gebrek aan assertiviteit? Zou je het fijn vinden om assertiever, minder emotioneel te kunnen reageren in je werk? Of wil je je aanmelden voor een kosteloos, vrijblijvende kennismaking? Of ben je benieuwd naar de kosten? Neem gerust contact op. Je mag me bellen op 06-24350101 of mailen via 

Psychopraktisch biedt ook hulp bij burn-out en stress, pesten op het werk en loopbaanvragen.

Assertiviteit, assertief, assertiviteitstraining
Assertiviteit | Psychopraktisch