Cliënten van Psychopraktisch aan het woord

Aan cliënten van Psychopraktisch is gevraagd een korte omschrijving te geven van hun ervaringen. In de relatie tussen psycholoog en cliënten staat vertrouwelijkheid voorop. De onderstaande ervaringen van cliënten, zijn letterlijke citaten die bewust anoniem zijn weergegeven. De genoemde ervaringen zijn gekozen om een beeld te geven van de verschillende soorten hulp van Psychopraktisch.

Cliënten met burn-out, stress en overbelastingsklachten 

“Ik kon helemaal niets meer, heel beangstigend. Gelukkig werd ik gerustgesteld doordat ik van de psycholoog hoorde, dat dit te verklaren was. Ik was dus toch niet gek of heel ernstig ziek. Binnen 2 maanden was ik weer volledig aan het werk. Ben nu wel voorzichtiger, laat me niet meer zo gek maken als in het verleden. Een burn-out overkomt me geen tweede keer.”

“Ik was door overbelasting al enige maanden ziek thuis. Mijn werkgever wilde geen druk zetten, ook van de bedrijfsarts kreeg ik alle tijd. Maar niemand deed eigenlijk iets. Arjan heeft een plan van aanpak voorgesteld. Ik ben weer halve dagen aan het werk, het gaat steeds beter. Blij dat ik nu structuur heb, weet waar ik aan toe ben en dat ik op termijn weer volledig aan het werk kan. ”

Cliënten met werkgerelateerde klachten 

“Vooraf was ik bang dat hulp alleen bij praten zou blijven. Gelukkig had de hulp een heel praktische insteek, waarmee ik direct aan de slag kon. Veel gelachen ”

“Ik heb na de reorganisatie, achteraf gezien, maar een beetje aangeklooid. Na een paar gesprekken heb ik weer structuur in mijn werk, goede ervaring”

“Mijn leidinggevende is een grote Kl….. Ik haatte hem echt. Het liefst zou ik ergens anders gaan werken, maar ja de crisis. Ik heb in 5 gesprekken geleerd om anders naar mijn leidinggevende te kijken en heb nieuwe manieren geleerd om er beter mee om te gaan. Het zal nooit mijn vriend worden, maar ik voel me nu een stuk beter, rustiger”

“Ik vind het lastig om mijn mening te geven. In een groep maar ook tegen mensen waar ik tegenop kijk. Hierdoor kwam ik niet goed genoeg voor mezelf op. Mijn werk leidde er ook onder. Door diverse psychologische testen en gesprekken, weet ik nu waar mijn onzekerheid vandaan kwam.  Ik had een soort overtuiging van: Een ander is goed, ik niet. Door dit patroon te herkennen en met concrete oefeningen aan de slag te gaan, gaat alles nu een stuk beter”

 ”Ik ben jaren met tegenzin naar het werk gegaan. Arjan heeft mij opnieuw laten kijken. Ik heb nog steeds hetzelfde werk en collega’s. Maar ben nu veel blijer met mijn werk. Dit werk is mijn eigen keuze. Tegenwoordig heb ik meestal zin in mijn werk”

“Arjan liet me door middel van coaching en loopbaantesten zien, dat het logisch was, dat ik niet tevreden was met mijn werk. Ik volg nu een leuke studie, die heel goed bij me past. Ik hoop hier een passende baan mee te vinden als ik klaar ben”

“Door mijn gesprekken met Arjan heb ik mijn gevoelens een plaats kunnen geven en een vervelende periode afgesloten. De therapie bestond uit gesprekken, waarvoor ik huiswerk kreeg ter voorbereiding zoals vragenformulieren en een “denkboek” om mijn gedachten te ordenen. De sessies verliepen in een rustige, vriendelijke en veilige sfeer. Wel to the point, geen oeverloze gesprekken, maar een korte daadkrachtige aanpak gedurende een beperkt aantal weken. Prettig was ook, dat ik snel terecht kon en dat vervolggesprekken elkaar snel konden opvolgen.”

Cliënten met organisatie vraagstukken

“Een medewerkster van ons bedrijf zat in haar tweede ziektejaar. In het kader van Wet verbetering poortwachter, hebben we het 2e spoor ingezet. Arjan heeft psychologisch onderzoek gedaan naar de capaciteiten, interesses en alternatieve loopbaanmogelijkheden van de medewerkster. Helaas hebben we de medewerkster niet kunnen plaatsen bij een andere werkgever, maar het dossier is wel goedgekeurd door UWV. “

“Een medewerkster durfde geen nee te zeggen daardoor kreeg ze te veel werk. Hierdoor kon ze haar werk niet goed meer doen, en voelde zich hierdoor slecht. In een aantal sessies heeft ze geleerd om beter voor zichzelf op te komen. Ze weet nu beter waar haar grenzen liggen en durft ze ook te bewaken. Als leidinggevende ben ik hier blij mee. Hoe moet je anders weten wat iemand aan kan?”

“Ik ben werkzaam als leidinggevende bij een bedrijf in de maakindustrie. Een medewerker gaf aan dat het “op het werk niet lekker liep…”. Ik heb hem geadviseerd naar Arjan te gaan. Later vertelde hij aan mij: We hebben bijna niet over het werk gesproken, maar vooral over mijn relatie. Na 3 gesprekken liep alles beter en voelde hij zich stukken beter.  Gezien deze en andere positieve ervaringen, bel ik Arjan, als het weer mis dreigt te gaan met een medewerker”

“Ik ben al op jonge leeftijd met een eigen bedrijf begonnen, heb altijd hard gewerkt en vind het eigenlijk normaal dat mijn medewerkers dat ook doen. Ik raakte zeer gefrustreerd omdat ik steeds teleurgesteld werd in de inzet van mijn medewerkers. Van Arjan heb ik geleerd beter om te gaan met mijn frustraties en verwachtingen. Momenteel kom ik maandelijks bij Arjan voor een soort onderhoudsbeurt, lekker even alle frustraties uiten en relativeren. Daarna heb ik echt weer een paar weken nieuwe energie.”

Ook kennismaken met Psychopraktisch?

Wellicht heb je na het lezen van bovenstaande ervaringen een vraag? Wil je weten wat ik voor jou kan betekenen? Ik nodig je van harte uit voor een kosteloos, vrijblijvend kennismakingsgesprek.

Je mag me bellen op 06-2435 0101 of mailen via 

Cliënten over psycholoog en psychologenpraktijk Psychopraktisch in Winterswijk