Assessment en onderzoek

Assessment en psychologisch onderzoek

Welke loopbaanmogelijkheden zijn er voor jou? En is dit de kandidaat die het best bij mijn organisatie past? Het assessment van Psychopraktisch geeft antwoord op deze vragen en biedt zekerheid. Het geeft objectief inzicht in capaciteiten, karaktereigenschappen en ontwikkelmogelijkheden. Meten is weten!

Een assessment is een psychologisch onderzoek waarbij psychologische hulpmiddelen zoals tests, vragenlijsten en interviews worden ingezet. Het heeft een belangrijke voorspellende waarde of jij of je medewerker geschikt bent voor een bepaalde functie. En het geeft tevens inzicht in verdere ontwikkelmogelijkheden.

Psychologisch onderzoek mag alleen worden uitgevoerd door gekwalificeerde professionals. De assessments van Psychopraktisch, worden uitgevoerd door Arbeids-en Organisatiepsycholoog Arjan Bentsink  Ik werk volgens de beroepscode voor testgebruik, van het NIP (Nederlands Instituut voor Psychologen).

Werkwijze

Een goed assessment is maatwerk, het onderzoek wordt afgestemd op de onderzochte en op de onderzoeksvraag. Hierbij wordt gebruik gemaakt van gevalideerde testen (Cotan). De goede voorspellende waarde (validiteit) van de testen is een belangrijk criterium. De resultaten worden schriftelijk vastgelegd en zorgvuldig nabesproken.

Verschillende assessments

 • Selectie assessment
  Om er zeker van te zijn of een kandidaat geschikt is voor een functie, brengen we met een selectieassessment kwaliteiten en karaktereigenschappen in kaart. Zo beperkt u het afbreukrisico van een mismatch.
 • Selecterend ontwikkel assessment
  Meet net als het selectie assessment of de kandidaat in de functie past. Bij het selecterend ontwikkel assessment hoort ook een ontwikkeladvies, en wordt dieper ingegaan op ontwikkelingsmogelijkheden van de kandidaat. Bij uitstek geschikt als u bijvoorbeeld een medewerker wilt laten doorgroeien.
 • Ontwikkel assessment
  Geeft een beeld van iemands capaciteiten in relatie tot een functie of organisatieontwikkeling. Op basis van een sterkte- en zwakteanalyse kijken we wat de doorgroeimogelijkheden zijn.
 • Loopbaan assessment 
  Weten waar kansen liggen voor de toekomst? Een loopbaanonderzoek/assessment laat zien wat mogelijkheden zijn voor jou of je medewerker.

Resultaat

Assessment en psychologische onderzoek
 • Objectief inzicht in belangrijke werkgerelateerde psychologische kenmerken
 • Onderbouwde keuzes
 • Goede voorspellende waarde
 • Vergroten onbenut potentieel

Meer weten over assessments?

Wil jij ook objectief inzicht? Wil je meer weten over de inzet van een onderzoek en de bijbehorende kosten? Of wil je je aanmelden voor een assessment? Neem gerust telefonisch contact op 06-24350101 of stuur een mail naar 

Lees ook over mijn andere diensten op het gebied van loopbaancoaching, persoonlijke persoonlijke ontwikkeling op het gebied van burn-out, onzekerheid-assertiviteit, pesten op het werk, perfectionisme en faalangst.