Protocol Coronavirus

Corona protocol A&O psycholoog

Psychopraktisch volgt de actuele richtlijnen rondom het coronavirus (COVID-19) van het Nederlands Instituut van Psychologen (NIP) en de Rijksoverheid, zie volgende links RIVM, Rijksoverheid. Op basis hiervan hanteer ik het onderstaande protocol Coronavirus.

1 Individuele gespreken worden bij voorkeur online uitgevoerd.

Face-to-face gesprekken gaan door als daar dringende reden toe is en/of online begeleiding niet goed mogelijk is. Hierbij wordt rekening gehouden met onderstaande maatregelen.

Bij annulering van de afspraak door cliënt vanwege coronaklachten, worden geen kosten in rekening gebracht.

2 Groepsbijeenkomsten worden uitgesteld.

Nieuwe groepsbijeenkomsten worden voorlopig niet gepland.

Maatregelen om verspreiding te voorkomen

  • In samenspraak met cliënt wordt gekozen voor online of face-to-face begeleiding. Online contact verloopt bij voorkeur via MS-Teams of via beeldbellen.
  • Er wordt meer tijd tussen de gesprekken gepland, waardoor cliënten geen onderling contact kunnen hebben.
  • Gesprekken kunnen niet doorgaan als je last hebt van één van onderstaande klachten. In dat geval moet je thuisblijven en vragen we je contact op te nemen om de afspraak te verplaatsen.
  1. Niezen
  2. Keelpijn
  3. Loopneus
  4. Licht hoesten
  5. Koorts
  • Ik neem contact op als ik zelf deze klachten ervaar en/of als aanvullende maatregelen hiertoe aanleiding geven.
  • Daarnaast hanteer ik de belangrijkste, gebruikelijke maatregelen die je kan nemen om verspreiding van het coronavirus te voorkomen.

Heb je een vraag over je afspraak, wil je meer weten over het protocol Coronavirus? Of wil je je afspraak verplaatsen, neem dan even contact op.