Positieve review: een nieuwe stap in carrière na burn-out

burn-out onderwijs positieve review

Ik dacht ik laat het je even weten. Ik wil je nogmaals ontzettend bedanken voor het traject dat ik bij jou heb gehad. Dit is zeer waardevol voor mij geweest.

Leuke, positieve reactie van een cliënt

“Ik wil je even laten weten dat ik per 1 juni bij mijn werkgever stop. Ik ga een traject volgen om mij om te scholen tot docent. Het voordeel van dit traject is dat ze het pedagogisch didactisch geschrift helemaal naar voren halen zodat ik in september al voor de klas mag staan als ik deze haal. Daardoor kunnen ze ook subsidie ontvangen (als stage kan dat niet en als werknemer wel) om mij te voorzien van loon en begeleiding in het traject. Ik zal dan vanaf september wel een studie moeten volgen naast mijn baan in het onderwijs. Dit traject duurt dan nog 1.5 jaar. Ik heb er heel veel zin in!

Ik dacht ik laat het je even weten. Ik wil je nogmaals ontzettend bedanken voor het traject dat ik bij jou heb gehad. Dit is zeer waardevol voor mij geweest.”

Positief voorbeeld

Ik ben verheugd om dit succesverhaal van een tevreden cliënt te delen, die na een uitdagende periode van burn-out klachten een nieuwe weg heeft ingeslagen. Deze jonge man heeft zijn toestemming gegeven om zijn positieve ervaring te delen.

Wat er vooraf ging

Deze cliënt werd door bedrijfsarts doorverwezen, nadat hij was uitgevallen met burn-out klachten. Gedurende het traject hebben we samen de oorzaken van zijn burn-out klachten onderzocht, met behulp van psychologische gesprekken, oefeningen, vragenlijsten en testen. Zijn baan in de techniek, was geen bewuste keuze, maar hij was door toevallige omstandigheden in deze functie terecht gekomen. We ontdekten een gebrek aan voldoening, uitdaging en energie in zijn werk.

In het begin van het traject dacht cliënt nog veel in beperkingen en onmogelijkheden, “zag door alle beren de weg niet”. Maar geleidelijk aan heeft hij geleerd om te geloven in- en te zoeken naar mogelijkheden en kansen. Met een hernieuwd perspectief en zelfinzicht, gaat hij nu een nieuwe stap zetten in zijn carrière. Hij heeft besloten zijn hart te volgen, en de overstap te maken naar het primair onderwijs. Deze stap geeft hem niet alleen voldoening, maar ook een gevoel van zingeving en veel energie.

Ook de werkgever is tevreden over het verloop en de uitkomsten van het begeleidingstraject. Onnodig lang en kostbaar verzuim is voorkomen. Werkgever zag ook wel dat werknemer niet lekker op zijn plek zat, zij kunnen nu op zoek naar een vervanger die beter bij de functie past.

Dit succesverhaal is een mooi voorbeeld van veerkracht en groei. Hoe je een positieve richting kunt vinden in een moeilijke situatie. Voor mij is het heel dankbaar om hieraan een bijdrage te mogen leveren.

Als jij ook worstelt met burn-out klachten of twijfelt over jouw carrièrepad, aarzel dan niet om contact met mij op te nemen.