ACT (Acceptence and Commitment Therapy)

ACT Acceptence and Commitment Therapy Psycholoog Winterswijk

Een opleiding volgen is eigenlijk altijd leuk. Nieuwe perspectieven, inzichten en kennis opdoen geeft energie en voldoening. En toch heb, ook ik, altijd wel een reden om nog even uit te stellen. Jezelf blijven ontwikkelen is vooral ook gewoon doen = gedrag = ACT!

Deze week het certificaat ontvangen voor succesvolle afronding van de cursus ACT (Acceptance and Commitment Therapy). Ik maakte in mijn praktijk al gebruik van ACT technieken en metaforen, maar het volgen van deze cursus helpt me nog beter te begrijpen en in te zetten.

ACT is een derde generatie gedragstherapie, die cliënten helpt om op een flexibele manier om te gaan met de problemen die ze tegenkomen terwijl ze blijven investeren in de dingen die echt belangrijk zijn; van klacht naar veerkracht! ACT is erkend als evidence based therapy voor de depressieve stoornis, verschillende angststoornissen, dwangstoornis, psychose en chronische pijn. Tevens is ACT effectief bij het vergroten van het algemeen welzijn; er hoeft dus geen sprake te zijn van psychopathologie om te kunnen profiteren.

Meer weten ACT, lees verder op de website van ACT in Actie en ACBS Nederland

Benieuwd hoe ACT jou kan helpen, neem gerust contact op.