Gratis burn-out test

Gratis burn-out test

Ik weet niet of “gratis”, of “burn-out test” de meest populaire zoekterm is? Maar ik constateer wel dat deze combinatie van zoekwoorden zorgt voor veel bezoekers op mijn website. Ik heb medio 2020 een korte, informatieve burn-out test online gezet. Sinds die tijd hebben al ruim 2700 bezoekers de test ingevuld, en dit aantal neemt de laatste maanden fors toe. Positief dat steeds meer mensen hun klachten serieus nemen en actief zoeken naar informatie en oplossingen. Maar tegelijkertijd kan de toename een negatief signaal zijn, dat steeds meer mensen burn-out klachten ervaren.

De burn-out test geeft inzicht in de ernst van je klachten

Een burn-out ontstaat geleidelijk. Hierdoor merk je vaak niet dat je opgebrand raakt, je merkt wel dat je steeds minder energie hebt. Maar je hebt eigenlijk geen goed inzicht of je klachten “normaal, tijdelijk of ernstig” zijn. Veel mensen die burn-out raken, geven niet snel op, zetten een tandje bij en rekken hun grens steeds verder op. Ze voelen zich vaak heel verantwoordelijk en stellen hoge eisen aan zichzelf, op het werk en in hun privéleven. Ik merk in mijn praktijk dat veel mensen het, in de hectiek van het dagelijks leven, moeilijk vinden om een goede inschatting te maken van de eigen klachten. En hierdoor klachten vaak langdurig negeren. Met soms ernstige overbelasting en verzuim als gevolg.

De burn-out test geeft inzicht in de ernst van je klachten. Je krijgt inzicht of je burn-out bent of risico op burn-out loopt. De burn-out test is niet bedoeld om een diagnose te stellen, maar geeft wel een goede indicatie van de ernst van je klachten.

Invullen van een test, wat heb je eraan?

Het invullen van mijn burn-out test biedt een aantal voordelen. Het helpt je om meer bewustwording te creëren rondom je mentale gezondheid, symptomen van burn-out te herkennen en de ernst ervan te beoordelen. De resultaten en daaruit volgende inzichten kunnen je helpen als een leidraad voor verdere actie, zoals het aanpassen van werk- en levensstijlgewoonten, de klachten bespreekbaar maken, of het zoeken naar professionele hulp.

Doe nu zelf de burn-out test

Hieronder vind je de burn-out test. Geef antwoord op de 25 vragen, en krijg objectief inzicht in jouw klachten.