Gratis ontwikkeladvies 45+ ook voor zzp’ers

Ontwikkeladvies 45 zelfstandig ondernemers zzp'er

Ook zelfstandige zonder personeel kunnen gebruik maken van de regeling.

Iedere werkende van 45 jaar of ouder kan in 2019 gratis advies krijgen van een loopbaanadviseur. Ook zzp’ers kunnen hier kosteloos gebruik van maken. Wie een ontwikkeladvies aanvraagt, krijgt een aantal individuele gesprekken met een coach. Samen kijk je dan naar je huidige werk, naar wat je kunt en leuk vindt, en waar in de toekomst banen voor jou te vinden zijn. De coach kan je ook helpen om je nieuwe plannen in gang te zetten. Het ontwikkeladvies is voor de deelnemer gratis. De coach kan per ontwikkeladvies €600 subsidie aanvragen.

Voorheen konden alleen specifieke beroepen zoals ambulancemedewerkers, schoonmakers en leerkrachten gebruikmaken van de subsidie. Minister Koolmees: “De mensen die dat hebben gedaan, waren positief. Maar ik denk dat er nog veel meer mensen er profijt van kunnen hebben. Daarom heb ik besloten dat alle 45-plussers in aanmerking komen, inclusief zelfstandig werkenden” Hij trekt daarom nog eens 3 miljoen euro extra uit voor de regeling, waardoor er in totaal 17 miljoen euro beschikbaar is.

Goede voornemens

“Het is belangrijk dat mensen regelmatig nadenken over de toekomst van hun werk en over hun persoonlijke ontwikkeling. Maar in de praktijk komen mensen daar niet altijd aan toe. Zeker niet als ze goed op hun plek zitten en een druk leven leiden”, zo schrijft met ministerie in een toelichting. Minister Koolmees: “Iedereen komt aan het begin van het jaar met goede voornemens. Ik denk dat het de moeite waard is om dit jaar met een loopbaanadviseur aan je eigen toekomst te werken.”

Ontwikkeladvies voor ondernemers/zelfstandigen

Loopbaanprofessional Arjan Bentsink, is blij met deze verruiming. “Het afgelopen jaren heb ik ervaren dat een regelmatige check van je loopbaanwensen en perspectief zeer verstandig is. Juist ook voor ondernemers is het belangrijk dat zij blijven ontwikkelen; “vaardigheden moeten optimaal aansluiten bij de vraag uit de markt”. Maar tegelijkertijd is het ook belangrijk dat zelfstandigen wel die werkzaamheden blijven doen waar ze goed in zijn en waar ze energie van krijgen. De situatie op de arbeidsmarkt en innovatie van werk ontwikkelen in een steeds sneller tempo” zo zegt Bentsink. “Een ondernemende mindset die up-to-date is, is hierbij onontbeerlijk. Ondanks dat de arbeidsmarkt aantrekt, is zelfstandig ondernemerschap nog steeds een interessant volwaardig alternatief. Gesprekken met Arjan, zelf ook zzp’er, kunnen helpen met een ondernemende houding die past in de huidige tijd van netwerken, nieuwe business modellen en innovatieve mogelijkheden. Maak dus als 45-plusser zeker gebruik van deze regeling. ”

De regeling is nog tot 10 januari 2020 beschikbaar. Noloc loopbaanprofessional Arjan Bentsink regelt alle administratieve afhandeling.

Meer weten over ontwikkeladvies?

Wil je meer weten over de uitvoering en praktische aspecten van het ontwikkeladvies. Lees dan verder op de pagina ontwikkeladvies 45+. En lees ook de Noloc brochure over ontwikkeladvies.

Direct aanmelden

Aanmelden kan heel eenvoudig via het digitale formulier hieronder. Ik neem dan spoedig contact met je op voor het plannen van het eerste gesprek.