Psychopraktisch 10 jaar!

10 jaar Psychopraktisch

10 jaar oud en nog lang niet opgebrand. Een mooie mijlpaal om even bij stil te staan.

Winterswijk, 01 april 2019 – het is precies 10 jaar geleden dat ik begon als zelfstandig psycholoog onder de naam Psychopraktisch. Op 1 april 2009, het was toen ook een zonnige dag, ging ik onwennig op weg naar Doetinchem, voor mijn inschrijving bij de Kamer van Koophandel. Vandaag- 10 jaar na dato – voelt het zelfstandig ondernemerschap zeer vertrouwd en ben ik trots op alle mensen en organisaties die ik heb mogen begeleiden.

In de afgelopen 10 jaar heb ik me voortdurend aangepast aan de veranderende vragen uit de markt. In mijn eerste klussen ging het nog vooral over “binden en boeien van mensen”. Mede ingegeven door de economische crisis kwam het accent geleidelijk meer te liggen op het verminderen van kosten, zoals terugdringen van verzuim, loopbaanonderzoek, efficiënter (samen)werken en outplacement. Intussen ontwikkelde ik mij verder in de individuele begeleiding van cliënten met burn-out klachten. Ik merk nog bijna dagelijks dat burn-out klachten goed te verhelpen zijn, en dat herstel niet lang hoeft te duren. En nu tien jaar later, gaat het in mijn werk vooral over ontwikkelen, versterken van mensen, loopbanen en organisaties. Zo ben ik momenteel erg druk met de ontwikkeladviezen voor 45plussers. Maar ook steeds meer casemanagers, bedrijfsartsen, HR-medewerkers, andere professionals en samenwerkingspartners weten mij goed te vinden voor cliënten met werkgerelateerde, psychologische klachten.

Hoewel ik, en mijn omgeving natuurlijk zijn verandert, zijn er in de afgelopen tien jaar ook diverse zaken onveranderd gebleven. Zo dekt de naam Psycho “praktisch” nog steeds goed de lading van mijn dienstverlening. Ik blijf het nog steeds belangrijk vinden dat mijn psychologische dienstverlening, praktisch nut heeft, “dat het werkt”. Ook geloof ik nog steeds in het grote belang van oprechte betrokkenheid. Ik ben gelukkig nog altijd oprecht geïnteresseerd in de mensen “aan de andere kant van mijn tafel”. Ieder mens is anders, is uniek, dit maakt mijn werk prachtig.

Op naar toekomstige jubilea, op naar nog vele jaren, vol mooie ervaringen en resultaten. Op naar de vele plannen en ideeën die ik nog heb! Binnenkort horen jullie hier meer over.

Hartelijk dank aan iedereen die bijgedragen heeft aan het succes van Psychopraktisch!