Werken aan duurzame inzetbaarheid en ontwikkeling

Duurzame inzetbaarheid en ontwikkeling

Adviseren in duurzame inzetbaarheid

Ik ervaar in mijn dagelijkse praktijk, dat werkgevers steeds meer aandacht krijgen voor duurzame inzetbaarheid. Veel bedrijven hebben een volle orderportefeuille, maar het kost veel moeite om voldoende gekwalificeerde medewerkers aan te trekken om al het werk uit te kunnen voeren. Hiermee komt de focus en het belang vanzelfsprekend meer te liggen op het behoud en ontwikkeling van de huidige medewerkers.

Hoe houd ik mijn medewerkers gezond, hoe voorkom of verminder ik verzuim? Hoe motiveer ik mijn medewerkers om zich te blijven ontwikkelen, door bijvoorbeeld het volgen van cursussen en opleiding? Hoe zorg ik dat ik mijn huidige werknemers niet kiezen voor een andere werkgever? Dit soort vragen krijg ik in toenemende mate.

Practise what you preach, ontwikkel jezelf

Om goed te kunnen blijven adviseren is het ook voor mij van groot belang, mijn kennis up to date te houden. Een aantrekkelijke, effectieve manier is het volgen van de opleidingsdagen georganiseerd door de sectie A&O van het NIP. Komende bijeenkomst van de A&O Winterschool, staat in het teken van “alles over duurzame inzetbaarheid”. Daarom vanochtend tijd vrij gehouden om te studeren. Doorlezen van het interessante boek van Annet de Lange en Beatrice van der Heijden, Een leven lang inzetbaar. En daarnaast een 8 tal recente publicaties doorspitten.

Meer weten over duurzame inzetbaarheid?

Heb jij als werkgever ook een vraag over de blijvende inzet van je medewerkers, behoefte aan een frisse blik en benieuwd naar de nieuwste wetenschappelijke inzichten? Neem gerust contact op!

Of lees verder op deze website over persoonlijke ontwikkeling zoals burn-outbegeleiding, ontwikkeladvies en loopbaancoaching. En diensten op het gebied van organisatieontwikkeling

Duurzame inzetbaarheid en ontwikkeling. Psychopraktisch